Hvad er fordelen ved testimonialvideoer & social proof?
Ligesom udtalelser på eksempelvis TrustPilot eller Yelp kategoriseres en testimonialvideo under konceptet ’social proof’. Det betyder, at en tredjepart snakker positivt om dine ydelser i en offentlig kontekst, som andre potentielle kunder kan se og derved spejle sig i andres oplevelse.
Social proof kan præsenteres i mange forskellige afskygninger. Det er meget oppe i tiden for virksomheder at benytte social proof på mere eller mindre eksplicitte måder.
Blandt andet har formatet User-Generated Content (UGC) også taget gevaldigt fart over de seneste par år. Dette er ligesom testimonialvideoer et videoformat, men typisk bruges UGC i B2C-sammenhæng, hvor en ’forbruger’ fortæller om deres oplevelse eller fremviser anvendelsen af et produkt, hvorefter denne video postes af virksomheden bag.
Et af de måske mest kendte og moderne ’social proof’-koncepter er influencer marketing. Her markedsfører influencers produkter på vegne af virksomheder, hvorved hele deres følgerskare eksponeres for et budskab fra en troværdig kilde.
Testimonialvideoer falder indenfor samme kategori som disse andre koncepter ved, at være en såkaldt ’endorsement’ af et brands troværdighed, kvalitet og ekspertise. Videoer, der indeholder mennesker, som taler, fastholder beviseligt seernes interesse i længere tid. Det betyder, at du med en testimonialvideo vil kunne sikre dig, at interessenter bliver eksponeret for flere af dine kernebudskaber, end de ellers ville, hvis de skulle læse det i stedet.
Du kan læse mere om fordelene ved testimonialvideoer i vores artikel om emnet.
Hvad skal en testimonial video indeholde?
En testimonial video er ligesom det meste andet videoindhold både en visuel og narrativ fortælling, som skal motivere og inspirere seerne. Der er derfor flere elementer, som enten skal inkluderes eller er en væsentlig fordel at inkludere i sin kommende testimonial. Dette inkluderer både visuelle virkemidler samt elementer, der udgør en sammenhængende fortælling. Din testimonial bør derfor som minimum inkludere:
- En navngiven person – Der præsenteres med navn, stilling og virksomhed – så seerne selv kan verificere deres autenticitet uafhængigt af dig.
- En tydelig præsentation af, hvilket af jeres produkter/ydelser, som denne person har gjort brug af.
- Et video-interview med kunden, hvor der præsenteres gennemtænkt fortælling om kundens forløb hos jer fra start til slut.
- Konkrete beskrivelser af, hvordan dit produkt/ydelse har skabt værdi for kunden.
- Baggrundsmusik til at sætte videoens stemning.
- Dækbilleder hvor man ser produktet/ydelsen i praksis, så seerne også får et visuelt indtryk af dette.
- Jeres branding (Kan gøres i mange forskellige formater såsom: logo, intro/outro, film af fysiske brand-assets mm.)
Dette er de minimumskrav, som vi altid sørger for er inkluderet, når vi producerer en testimonial video. Derudover kan der inkluderes end masse andre elementer, hvilket vurderes fra gang til gang og afhænger af både virksomheden, kunden, lokationen, produktet og meget mere. Vores kreative videohold har altid et utal af ideer til, hvordan vores kunders ydelser kan præsenteres på mest professionelle og kreative vis overfor deres kernemålgruppe.
Hvordan adskiller testimonials sig fra andre videotyper?
Modsat videotyper såsom profilfilm, inkluderer testimonial videoer altid en fortælling. I en profilfilm kan man vælge at få en voice-over, hvor der fortælles om virksomhedens services og ydelser. Dog er disse ofte meget generelle og orienteret mod at skabe et førstehåndsindtryk. Derimod er testimonials mere narrative i deres fortælling, da det omhandler konkrete oplevelser.
I rekrutteringsvideoer er fortællingen også typisk narrativ af karakter. Her er det dog en intern repræsentant fra din virksomhed, som fortæller om eksempelvis arbejdsmiljø, arbejdsopgaver mv. Målgruppen og formatet er derfor typisk ganske anderledes, end det ville være i en testimonialvideo.
Hvor og hvordan kan en testimonial video bruges?
Det primære formål med en testimonial video er typisk markedsføring & salg. Derfor skal den naturligvis bruges taktfuldt på så mange som muligt af jeres eksterne kanaler som muligt.
Hvis du i forvejen bruger eksempelvis cases eller udtalelser på din hjemmeside, kan dette med fordel suppleres med en testimonial video.
Ligeledes kan det være rigtigt værdifuldt at poste testimonial videoen på sine sociale medier såsom LinkedIn. Her kan man nemlig også tagge kunden, der figurerer i videoen, og måske er man så heldig, at de vælger at kommentere, hvorved videoens budskab også bliver spredt ud til deres og andres netværk.
Videoen kan ligeledes bruges til annoncering med eksempelvis Google Ads. Det kan være et rigtig effektivt format at benytte til netop annoncering, da en testimonial ofte føles knap så meget som ’hardcore’ salgscontent men derimod som en autentisk og troværdig fortælling om et produkt.
Derudover kan videoen også bruges i salgsmateriale, på messer eller præsentationer. Sender du eksempelvis tilbud ud til kunder, som endnu ikke har besluttet sig for at købe af dig, kan det være værdifuldt at inkludere et link til testimonial videoen i dit materiale.